„Луѓето како процесори“- Игор Трајковски

Wednesday, April 27th, 2011

Во својот говор „Луѓето како процесори“, Игор Трајковски зборува за техники кои се потпираат на човековото пресметување – решавање на алгоритамски проблеми, каде дел од пресметките се извршуваат со несвесно учество на корисниците.

Благодарност до:
Видео монтажа: Cre8ive8

Напишете ваш коментар