Новости.

TEDx е за сите оние што сакаат да споделуваат идеи

Tuesday, October 26th, 2010 | Нема коментари

Присуствувањето на настанот во МКЦ за жал е ограничено, но тоа не значи дека не можете да направите свој мини (или макси) TEDx собир со вашите пријатели или колеги и заедно да го гледате стримингот од настанот и да дискутирате за идеите што се презентираат. Како што прочитавме на Twitter и Facebook, веќе има планови […]

Заврши периодот за пријавување

Sunday, October 10th, 2010 | Нема коментари

Од овој момент ја повлекуваме пријавата за присуство на TEDxSkopje. За изборот ќе Ве известиме на 15-ти октомври. Ви блаодариме на сите кои аплициравте и лично ја поддржувате оваа конференција. За повеќе информации за програмата и говорниците следете ги новостите на нашиот вебсајт и на facebook. Доколку имате некакви пашања слободно контактирајте нè.

21 ден до TEDxSkopje

Thursday, October 7th, 2010 | 1 Коментар

Вчера вечер (6-ти октомври) во Музејот на град Скопје се одржа четвртиот и последен промотивен настан за првата TEDx-конференција во Скопје. Фотографиите од настанот може да ги погледнете на flickr или facebook. Како и на претходните собири, заедно гледавме три TED-видеа и ни се претставија уште двајца од говорниците. Досега се претставија шестмина од говорниците […]

Четврти промотивен TEDxSkopje настан

Monday, October 4th, 2010 | Нема коментари

Оваа среда, 06.10.2010 во 19:00 ч., Ве покануваме во Музејот на град Скопје да го заокружиме циклусот на промотивни настани. Повторно ќе имаме прилика заедно да погледнеме неколку TED-видеа како и да се запознаете со уште двајца од говорниците на TEDxSkopje. Ова е последната наша средба сѐ до конференцијата на 30ти, па ако досега не […]

Трет промотивен TEDxSkopje настан

Monday, September 27th, 2010 | 1 Коментар

Оваа среда, 29.10, од 19-21 часот, Клуб-ресторанот при МКЦ ќе биде домаќин на третиот промотивен TEDxSkopje настан. Како и минатата недела, ќе се дружиме преку проекции на говори од TED конференцијата, а ќе претставиме уште двајца од официјалните говорници на главната TEDxSkopje конференција. Ова е претпоследен промотивен настан, па ако досега не успеавте да не’ […]

Втор промотивен TEDxSkopje настан @ Клуб на новинари

Friday, September 17th, 2010 | 3 Коментари

Вториот промотивен настан за TEDxSkopje ќе се одржи на 22 септември 2010 во Клубот на новинари со почеток во 19 часот. Како и претходниот пат ќе прикажеме неколку видеа со македонски превод. На овој настан покрај прикажувањето на видеа, ќе се претстават двајца од говорниците кои ќе држат презентации на 30 октовмри 2010 на главниот […]

Прв промотивен TEDxSkopje настан @ Излет Кафе

Sunday, September 12th, 2010 | 4 Коментари

Ако ти имаш јаболко и јас имам јаболко и ги размениме овие јаболка, тогаш и ти и јас сѐ уште ќе имаме по едно јаболко. Но, ако ти имаш идеја и јас имам идеја и ги размениме овие идеи, тогаш секој од нас ќе има две идеи. Џорџ Бернард Шо Поминаа неколку месеци откако идејата […]

TEDxSkopje ја доби лиценцата

Sunday, July 11th, 2010 | Нема коментари

Независно организирана група ентузијасти,  на 10 јули 2010 се стекнаа со официјалната лиценца за организирање на локален TEDx настан во Македонија. Активностите поврзани со организацијата на TEDxSkopje се во тек. Досега се контактирани повеќе потенцијални говорници, за кои сме сигурни дека ќе споделат интересни идеи од различни области. Ве покануваме да ни се придружите и […]