Новости.

TEDxSkopje IoT, 21.11.2015

Thursday, November 5th, 2015 | Нема коментари

Кога и каде Ве покануваме на конференцијата TEDxSkopje IoT, која ќе се одржи на 21 ноември 2015 година, во ibankStore на Стопанска Банка на Кејот на реката Вардар. Влезници Влезницата за TEDxSkopje IoT е бесплатна, но бројот на посетители е ограничен на 100, согласно добиената TEDx лиценца. Пред дефинитивно да добиете влезница за TEDxSkopje IoT, […]

Пријавата за присуство на TEDxSkopje е отворена!

Thursday, September 5th, 2013 | 6 Коментари

Драга TEDx заедницо од денес пријавата за присуство на главниот TEDxSkopje настан на 21.09.2013 година во Кинотека Скопје е отворена! Пополнете и споделете со сите што мислите дека треба да дојдат на TEDxSkopje.

TEDx настан во Скопје на тема “Град 2.0”

Monday, August 26th, 2013 | Нема коментари

На 21 септември 2013 во Кинотека Скопје ќе се одржи вториот настан TEDxSkopje на тема Град со наслов City 2.0. Настанот TEDxSkopje City2.0 кој што ќе се оддржи во Скопје ќе биде еден од повеќето настани кои под истото име ќе се оддржат на глобално ниво. Имено, настанот TEDxSkopje City2.0 ќе се случува во повеќе […]

TEDxNiš – стриминг во живо во “Клуб на новинари”

Friday, June 3rd, 2011 | 1 Коментар

Утре ( 04.06.2011, сабота)  се одржува TEDxNiš, конференција организирана од страна на нашите најблиски соседи. Во овој контекст, со големо задоволство ве покануваме заедно да го преоследиме TEDxNiš со стриминг во живо: Локација: Клуб на новинари Почеток :12:00 Можете да се пријаватите за присуство на Facebook настанот Ве молиме со вас да си понесете добро […]

Почеток на иницијатива за TEDxSkopje 2011

Thursday, May 19th, 2011 | Нема коментари

Мотивот,  ентузијазмот и иницијативата за пронаоѓање на “идеи вредни за споделување” продолжуваат и оваа година. Организаторите на минатогодишниот TEDxSkopje ги консолидираа своите амбициозни тимови и започнаа со активности во потрага по нови, свежи, харизматични и уникатни говорници. TEDxSkopje е независен настан, организиран по лиценца, правила и насоки дефинирани од светски познататата конференција TED (ted.com). Мисијата […]

Последна проекција на видеа – 25.03.2011 во 19 ч. Клуб на новинари

Wednesday, March 23rd, 2011 | Нема коментари

Серијата пост-TEDxSkopje собири ќе ја затвориме со говорите на Небојша Вилиќ, Клајд Масгрејв и Никос Чаусидис. Како и до сега, говорниците ќе бидат присутни да одговорат на прашања од публиката, да проговорат за реакциите на нивните говори по конференцијата и за тековни проекти во кои се вклучени. Повелете во петок, 25.03.2011 во 19 часот во […]

Проекција на видеа: трета/четврта сесија (1 дел) – 25.01.2011 во 20 ч. Клуб на новинари

Sunday, January 23rd, 2011 | Нема коментари

Поради вонредни околности, овој пат ќе направиме микс од двете преостанати сесии и ќе ги проектираме говорите на Петар Лазаров, Илина Јакимовска и Никола Узуновски. Како и до сега, говорниците ќе бидат присутни да одговорат на прашања од публиката, да проговорат за реакциите на нивните говори по конференцијата и за тековни проекти во кои се […]

Проекција на видеа: втора сесија – 22.12.2010 во 19 часот во Клубот на новинари

Monday, December 20th, 2010 | Нема коментари

Видеата од втората сесија веќе се спремени да ви бидат презентирани. Сите што не можеа да присуствуваат на главниот настан еве ви можност да ги погледнете за прв пат овие 3 говори. А за тие што беа таму уште едно потсетување на говорите и дружење со големиот број на TED ентузијасти во Македонија. Ве покануваме […]

Проекција на видеа: прва сесија – 01.12.2010 @ клуб-ресторанот МКЦ

Monday, November 29th, 2010 | 1 Коментар

Додека организацискиот тим на TEDxSkopje беше во пост-конференциска дремка, пријателите од Creative8 во текот на ноември работеа на монтажата на аудио и видео материјалите од говорите. Еве нè повторно со серија од 4 настани на кои премиерно ќе бидат прикажани говорите во видео формат, онака како што набргу ќе може да бидат видени и на […]

Статистики од видео стримингот

Sunday, October 31st, 2010 | 1 Коментар

Голема благодарност до One.mk, NewMedia.mk и Livestream што го овозможија. (Кликнете на сликата за поголема верзија.)

Програма за првиот TEDxSkopje на 30.10.2010

Thursday, October 28th, 2010 | 4 Коментари

Сесија 1 @ 9:00 ч. Петар Павлов, графички дизајнер Ќе зборува за начините и предностите на „гимнастика“ во други области, неповрзани со главната професија на поединецот. TED видео Ход Липсон гради само-свесни роботи. Невена Ацковска, биоинформатичар Ќе зборува за генетика низ терминологијата на информатиката, толкувајќи ја ДНК како оперативен систем. Игор Трајковски, информатичар Ќе зборува […]