“Остварете го својот сон” – Никола Узуновски

Tuesday, February 8th, 2011

Во својот говор „Остварете го својот сон“, Никола Узуновски зборува за современата уметност и своите проекти, опфаќајќи ги темите на односот помеѓу уметноста и науката, индивидуалноста и општеството.

Благодарност до:
Видео монтажа: Cre8ive8

4 Коментари

 1. tomi says:

  Za pocit! Avtenticno.

 2. Irena says:

  Prvite 5 minuti si pomisluvav da prestanam da te gledam Nikola, bidejki se izrazuvas malku zbuneto a i so nasiot dobro poznat sleng.
  Vo slednite 15 minuti me zainteresira tvojata ‘prikazna’ i znacitelno go zgolemiv interesot slusajki te.
  Vo poslednite 10 minuti ocekuvav prezentacijata poveke da trae – no zavrsi i me ostavi so vpecatoci i ‘oprasalnici’.
  Ete kako 1 prezentacija (i sto e najvazno specificnite idei i realizacii na idei vo nea), ke go smenat mojot stav kon utresniot 1 raboten den vo stranska kompanija.
  Pozdrav !

 3. Никола says:

  Најшашава презентација на ТЕД. Многу ми се допадна. Овој човек не знае што е ентузијазам. Ако знаеш што е тоа тогаш знаеш дека доаѓа во одредена количина. ЛУДО.

 4. Marija says:

  super

Напишете ваш коментар